U bent hier: Home » Diensten » Webredactie

Webredactie

Op actieve en zelfstandige wijze draag ik als webredacteur bij aan het creëeren, redigeren en het beheren van uw (online) communicatie-inspanningen. Tevens assisteer en adviseer ik bij de vorming en uitvoering van het on- en offline communicatiebeleid. Vanzelfsprekend denk ik na over de juiste toon en de bijbehorende profilering binnen de gekozen doelgroep. Mede dankzij mijn communicatie-achtergrond (5 jaar HBO Commmunicatie Creatief - Ichthus Hogeschool | Rotterdam) profiteert u als werkgever niet alleen van een bevlogen tekst, maar is deze ook op uw afnemer gericht. Met dé juiste toon, metafoorgebruik en medium.

Universeel tekstschrijver
Assistentie bij het proces van tekentafelidee tot eindproduct. Bijvoorbeeld met het ontwikkelen van offline schriftelijke middelen, zoals het voorbereiden van foldermateriaal, flyers en/of brochures. Maar ook het zelfstandig schrijven van korte bondige teksten voor periodieke publicatie via newsfeed, blog of bericht in sociale media. Alsook het redigeren/corrigeren van tekst hieromtrent.

Webredactie / online redacteur
Als webredacteur genereer ik nieuwe leads en beheer de social-mediakanalen. Dit is belangrijk want, dankzij de regelmatige plaatsing van unieke en relevante content blijft de onlinebezoeker betrokken en geïnformeerd, ontvang je nieuwe bezoekers en positioneer je een sterk merk. Dankzij mijn know-how omtrent nieuwe media en het dagelijks actief volgen van ontwikkelingen online, speel ik in op trends, hypes, brede intresses en  bijvoorbeeld door het analyseren en interpreteren van statistieken in Google Analytics. Het uitvoeren en het achteraf beoordelen van emailcampagnes. Het uitdenken van een Search Engine Optimization en Search Engine Advertising strategie, eventueel in samenwerking met online marketeers. Het adviseren ter optimalisatie van de website op alle gebieden. Het ontwerpen van layout en inrichting van uw website in overleg met experts op het gebied van usability en design.

Teksteditor
Vertalen
Contentmanagement

U profiteert van de parate kennis en ervaring met het werken in tal van open source CMS-systemen. Met onder andere Joomla!, ModX Evolution, Magento, Open Cart en WordPress. Als contentmanager met een achtergrond in de marketing-communicatie, help ik een positief imago te creëren bij de voor de onderneming relevante publieksgroepen. Ook kunnen communicatievraagstukken aangaande de technische implementatie, het onderhoud, de frontend of interfaceontwikkeling van uw website(s) met mij worden behandeld. Een basiskennis FTP en html is aanwezig. Andere taken zijn; het vormgeven en het bewaken van de huisstijl, het beheren van de social media-activiteiten, het voeren van overleg met interne en externe betrokkenen omtrent de content van de website.