U bent hier: Home » Portfolio » Tekstschrijven

Tekstschrijven

Bent u op zoek naar een creatieve, gedreven en commercieel ingestelde tekstschrijver?
Met inmiddels al meer dan 15 jaar ervaring in de marketingcommunicatie en het schrijven van uitéénlopende soorten teksten. Tegenwoordig als tekstschrijver houd ik mij bezig met verschillende tekstopdrachten voor uiteenlopende merken en producten, zowel nationaal en internationaal. 

SEO teksten

De webteksten worden aan de hand van belangrijke SEO-criteria door mij op maat geschreven, en eigenlijk alle copy wordt door mij op maat geschreven. Met de juiste toon, kernwoorden en uw achterliggende visie. Dit kan business-to-business (bijvoorbeeld in persbericht of jaarverslag), of business-to-consumer in veelal de sociale media (een Instagram-account of via Facebook). 

USP

Ik houd mijzelf aan de feiten welke mij door de opdrachtgever werden aangeleverd. Mijn opleiding en werkervaring hebben mij geleerd de nieuwswaarde in een feitencombinatie te herkennen. Om de unieke producteigenschappen (USP´s) voor het voetlicht te brengen. Of om de specifieke kwaliteiten en merkwaarden in het merk te benadrukken. Dit kan ik. Zonodig zélf het nieuwsfeit blootleg, om het op een vlotte wijze, doelgericht en GROOTS te communiceren. 


De toon van de tekst

Dankzij mijn vooropleiding en werkervaring daarna, kan ik schrijven volgens de karakteristieken van een medium. Op een toon die aansluit bij de gekozen doelgroep. Omdat ik ook mijn hart in het werk gebruik, profiteert u van een schrijver met een sterk gevoel voor alliteratie, bijvoorbeeld in een pakkende pay-off of slogan.

Swing en SEO

Om op weinig omslachtige wijze enjambement, kadans of metrum in de tekst te verwerken. En daarbij overdadig SEO toe te passen, ja, dat doe ik graag! Swing in een tekst te krijgen. Pakkend wordt dat! Dankzij de direct toegepaste SEO (de voor de doelgroep belangrijke combinaties van zoektermen en zoekwoorden) zijn mijn teksten bovendien effectief. U komt nu hóóg in Google. De effectiviteit van mijn teksten wordt hierdoor meteen meetbaar gemaakt. Al binnen enkele dagen bent u gestegen in de Google-zoekresultaten.

Met evenredig groots effect. Zo verzeker ik u.

Was u weleens onzeker over uw copy? Zowel nationaal als internationaal ben ik bedreven met content creatie. Met name sterk in het Engels. Comfortable with strong copy. Het woord copywriting is natuurlijk een barbarisme van het woord tekstschrijven. Geen stijl? Of een kwestie van smaak? 

HBO-niveau
U profiteert straks van een tekstschrijver die in staat is een bezielend betoog te voeren. Die, met bovendien marketingcommunicatie-ervaring op hbo-niveau, een slimme tekst weet neer te zetten in overeenstemming met een productpropositie, gekozen marketingstrategie of een merkconcept.

Kwaliteit tekst

Ik ben kritisch over hetgeen ik publiceer. Want 'wie schrijft, die...', in dit geval blijft het geschrevene lang op internet circuleren. Zodoende ben ik voorzichtig met de publicatie van content waarin onjuistheden of valse voorwendselen aan de consument worden verkondigd. Ik neem daarin een verantwoordelijkheid. Mijn werk kenmerkt zich sowieso door een hoge mate van betrokkenheid tot het onderwerp. 

Een tekstschrijver met de volgende extra ervaringen in de vorming, en uitvoering, van het communicatiebeleid;
- het ontwikkelen van schriftelijke middelen, 
- het redigeren van diverse teksten, 
- het schrijven van korte en bondige teksten, 
- het assisteren van de PR- en communicatieafdeling,
- het voorbereiden van foldermateriaal en brochures, 
- het proces van tekentafelidee tot eindproduct,
- het creëren, en publiceren, van nieuwswaardigheden,
- het vertalen van Nederlands naar goed 'near native' Engels. 

Hieronder ziet u enkele onderdelen uit mijn persoonlijk portfolio met betrekking tot tekstschrijven. Kijk eens rond. 

« Terug naar het overzicht